was successfully added to your cart.

Zo kies jij het juiste slot

By september 6, 2019Klussen

Ga jij binnenkort verhuizen? Of is het nodig tijd dat je nieuwe sloten plaatst? Er zijn veel verschillende soorten sloten en je wilt natuurlijk wel de juiste kiezen. Veiligheid staat voorop en jouw woning moet dan ook goed beveiligd zijn tegen inbrekers. Wij vertellen je in deze blog waar je rekening mee moet houden als je nieuwe sloten gaat plaatsen. Het plaatsen van nieuwe sloten kun je zelf doen, maar je kunt ook een professional inhuren. 

Verschillende soorten

Als je een nieuw slot wilt plaatsen of een oude wilt vervangen, is het belangrijk dat je voor het juiste type kiest. Er zijn tegenwoordig veel verschillende typen sloten verkrijgbaar, maar niet ieder slot is geschikt voor elke deur of raam. Zo moet je rekening houden met de draairichting, het profiel en het materiaal van de deur of het raam. Daarnaast kun je kiezen uit insteek- en oplegsloten en bijzetsloten zoals pensloten en raamgrendels. Kies altijd voor een slot met het Politie Keurmerk Certificaat. Zo heb je de garantie dat je woning optimaal is beveiligd tegen inbraak. 

De beveiliging van het slot

Voordat je een keuze gaat maken, moet je rekening houden met een aantal aspecten. Een van die aspecten is de beveiliging van het slot. Het beveiligingsniveau is afhankelijk van het gebruik. Een toepassing buitenshuis vergt vaak een zwaar slot. Er zijn verschillende systemen:

 

 

  • Sloten met dezelfde sleutels

 

Alle sloten gaat met dezelfde sleutel open.

 

  • Sloten met verschillende sleutels

 

Elk slot heeft een unieke sleutel. Bijvoorbeeld de voor- en achterdeur hebben niet hetzelfde slot. 

 

  • Master-systeem

 

Er is een hoofdsleutel welke alle sloten opent, zelfs als deze verschillende sleutels hebben.

Slot vervangen: zelf doen of laten doen? 

Ben jij een handige harry? Of juist helemaal niet? Als je een beetje handig bent dan kun je ervoor kiezen om gemakkelijke sloten zelf te vervangen. Denk dan aan reguliere insteek- en oplegsloten, maar ook bijzetsloten. Wil je graag een iets meer gecompliceerd slot vervangen? Dan raden we je aan om een professionele slotenmaker in te huren. Ga bijvoorbeeld voor de slotenmaker in Brussel. Ook als je problemen hebt met je slot staan zij dag en nacht voor je klaar. 

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply