was successfully added to your cart.

Welke werkschoenen zijn geschikt voor jouw werk?

By oktober 4, 2019Klussen, werk
Werkschoenen zijn belangrijk voor je veiligheid

Werkschoenen, je vindt ze in allerlei soorten en maten: hoog, laag, luchtdoorlatend, waterdicht, met of zonder stalen neus. Welke je kiest, hangt helemaal van jouw baan af. Bij sommige banen heb je misschien ook wel elke dag van de week een ander soort nodig. Om de keuze iets gemakkelijker te maken, zetten we hier de voor- en nadelen van verschillende soorten schoenen op een rij. 

Klompen

Met klompen bedoelen we niet het Oud-Hollandsche houten schoeisel, maar die van leer. Je stapt er vaak gemakkelijk in en ze zitten veel comfortabeler dan die houten dingen. Het merk Strövels is een goed voorbeeld van zulke klompen. Ze zijn vaak water-, olie- en zuurbestendig. Ook blijven deze klompen goed om je voet zitten en je stapt er gemakkelijk in. De zolen zijn ook nog eens schokbestendig. Een ideale werkschoen dus voor als je snel in je schoenen wilt stappen, met kleine hoeveelheden water of andere vloeistoffen in aanraking en je veel in beweging bent.

Werklaarzen

Kom je met meer dan een beetje water in aanraking? Dan zijn werklaarzen een goed idee. Dit is meer dan een simpele regenlaars. Er bestaan laarzen met stalen neuzen en schokabsorberende anti-slipzolen en de binnenkant is vaak vochtregulerend. Net als ze werkklompen, trek je deze schoenen makkelijk aan, alleen wordt je onderbeen iets meer beschermd.

Veiligheidsschoenen

Bij veiligheidsschoenen kun je denken aan de schoenen met stalen neuzen die je kunt aansnoeren met een veter. Door de veters zijn de schoenen iets minder waterdicht dan werklaarzen en -klompen. De veters zorgen er echter wel voor dat de schoenen strak om je voet blijven zitten. Hierdoor heb je minder kans op blaren. Tevens zorgt een schoen die goed aan je voet vastzit ervoor dat je voet minder klappen krijgt. 

 

Kortom, afhankelijk van of je veel in contact met vloeistoffen komt of een schoen wilt die perfect aansluit op je voet, kies jij de beste schoen voor jouw werk.

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply