was successfully added to your cart.

Welke techniek komt er kijken bij het maken van een website?

By mei 17, 2021Tech

Ben jij van plan om een eigen bedrijfje te starten en ga je een eigen webshop maken? Bij een website maken kunnen verschillende moeilijkheden aan bod komen, al helemaal als je niet helemaal bekend bent met de techniek. Gelukkig hebben we in de tijden van 2021 veel bedrijven die hierbij kunnen helpen en daar verschillende software voor hebben! 

Een website maken

Je hebt de grote stap gezet, je gaat de website echt maken! Alleen hoe? Hiervoor heb je verschillende soorten software die je handig kunt gebruiken en zorgen dat het proces om een website te bouwen makkelijk zal verlopen. Zo kun je zonder kennis, een van de site builders inzetten om voor jou met jou benodigdheden, een mooie website maken. Alleen uit welke soorten sitebuilders kun je kiezen?

Als eerst heb je een sitebuilder nodig, hiermee kun je met enkele klikken op jouw computerscherm eenvoudig een website maken. Dit kan doordat je een template kiest, je je eigen tekst kan invullen, inclusief foto’s.

Ten tweede heb je WordPress hosting. WordPress is een hele bekende sitebuilder. Deze wordt namelijk door bijna de helft op wereldwijd gebied gebruikt. Het is namelijk heel eenvoudig te gebruiken voor bij jou thuis! Dit komt door een massa aan plugins, waarbij je binnen enkele klikken een website hebt.

Ten slotte heb je Managed WordPress, dit is een systeem dat wel regelmatig haar updates nodig heeft, wat bij de bovenste niet zo is. Het nadeel hieraan is dat dit nog wel is vergeten wordt, waardoor er risico’s ontstaan. Maar door deze updates, is de website die je hebt gebouwd nog meer up to date. Dit concludeert je thema van de site en je plugins!

Een webserver?

Er zijn heel erg veel verschillende servers. Hierbij moet je ook een keuze gaan maken, wil je een hele krachtige server, waarbij je nooit echt meer naar de server hoeft om te kijken. Of wil je toch een server waarbij je zelf constant de touwtjes in handen hebt? Er zijn niet alleen heeft veel webservers, alleen worden deze ook constant in topconditie gehouden door de updates. Alleen welke webserver heb je allemaal?

Als allereerste heb je Public Cloud. Hierbij deel je een schaalbare, performante en toch een hele veilige structuur met andere. Bij Public Cloud wordt de hosting setup 100% afgestemd op de applicatie die jij gebruikt, dus je website. Bij Public Cloud heb je een keuze, je kunt zelf de touwtjes in handen nemen, of het lekker relaxt overlaten aan de experts.

Ten tweede is er de Private Cloud, hierbij is de infrastructuur volledig op maat, alleen wordt deze wel volledig beheert door de experts. Wel is de hosting setup weer 100% afgestemd, op de applicatie die door jou wordt gebruikt.

Ten slotte heb je nog de Hybride Cloud. Aan de naam te horen, heeft het meerdere mogelijkheden. Hierbij kan je gebruik maken van zowel de Public Cloud en de Private Cloud! Hierbij heb je dus veel vrijheid; je kunt kiezen welke data je op welke server zet.

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply