was successfully added to your cart.

Wat voor baangarantie heb je al engineer?

By mei 17, 2021werk

Ben jij naar een baan op zoek en bevalt de term engineer je? Misschien weet je wel wat dat is en ben je opzoek naar wat extra informatie. En wat voor een soorten engineering heb je? Hier wordt uitgelegd wat een engineer is en wat een process engineer doet.

Wat is een engineer precies?

Heel erg gemakkelijk gezegd is een engineer een specialist in het vak engineering. Maar wat is engineering? Engineering is in een goede zin samengevat: een engineer past de wetenschappelijke, economische, wiskundige en sociale kennis toe om vervolgens apparaten, structuren en systemen te ontwerpen en bouwen. Deze apparaten, structuren en systemen zorgen voor het beogen van het dagelijks leven. Een engineer is tevens verantwoordelijk voor het geheel aan de technologische onderzoeken.

Wat is een process engineer?

Als een process engineer houd je rekening met het process van wat de engineer doet. Zou houden de process engineers zich bezig, waar ze verantwoordelijk voor zijn, met de opzet, het onderhoud en het optimaliseren. Alleen wat optimaliseer je? Je optimaliseert de logistieke processen op de manier hoe deze zijn ingericht in het ERP-systeem.

Er zijn erg veel vacatures open in de sector van een process engineer. Dit komt misschien omdat er heel veel banen beschikbaar zijn doordat het niet een hele populaire baan is, of omdat er heel veel vraag voor is. Voor een process engineer heb je enkele jaren ervaring nodig en heb je een HBO opleiding diploma nodig.

Ook is het erg leuk meegenomen als je natuurlijk wilt doorgroeien in je baan, al met al is een process engineer iemand die het hele process zal leiden van begin tot eind. Proces engineering heeft een goede baangarantie, dit doordat er zoals hierboven vernoemd is veel ruimte is in het vakmanschap! Dat is natuurlijk erg fijn. Zo hoef je je immers geen zorgen te maken dat je de studie voor niks hebt gedaan.

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply