was successfully added to your cart.

Wat moet je weten over sigaren?

By January 8, 2019Lifestyle
sigaren

Het roken van een sigaar kan een mannenavond helemaal compleet maken. Naast de whiskey en sterke verhalen maakt een sigaar deze avond natuurlijk helemaal compleet. In dit artikel vertelt sigarenverkoop.nl een aantal belangrijke weetjes over sigaren.

Het kiezen van de juiste grootte

Bij het roken van een sigaar wil je natuurlijk graag vanaf het begin tot het einde ervan kunnen genieten. Het is daarom belangrijk dat de juiste grootte van de sigaar wordt gekozen. Een sigaar wil je namelijk niet snel roken, maar hier juist echt van genieten. Heb je ook ruim de tijd, dan kun je ook een wat groter formaat nemen. Zijn jullie echter al aan het einde van de avond en het laatste glas whiskey aan het opdrinken dan kun je beter een klein formaat nemen.

De lengte van een sigaar heeft invloed op de smaak en rook

Bij het kiezen van de juiste sigaren moet je weten dat de dikte en lengte invloed hebben op de smaak en hoeveelheid rook. Hoe korter de sigaar is hoe eerder deze warm is en de smaak dus niet zo goed naar voren komt als bij een grotere sigaar. Tevens is de rook van een langere sigaar vele malen koeler. Een echte kwaliteit sigaar heeft ook altijd langere tabak-bladeren, zodat de vorm van de sigaar gemakkelijk van toestand kan veranderen. Deze sigaren veranderen dan dus van een vaste vorm, naar een vloeibare vorm en vervolgens naar gas.

De kleur van een sigaar heeft geen negatieve invloed

Vele zeggen dat een goede sigaar altijd donker moet zijn, omdat deze anders niet zwaar of sterk genoeg is. Dit is echter niet waar. Een sigaar kan verkleurd zijn en daardoor een lichtere vorm aannemen. Dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit van de sigaar, het gaat voornamelijk om de tabak die zich in de sigaar bevindt. De tabak bepaalt namelijk of een sigaar sterk is of niet.

Inhaleer de rook niet

Wanneer je de smaak van een sigaar echt wilt proeven is het belangrijk dat de rook niet wordt geïnhaleerd. De rook moet in je mond blijven, zodat je de smaak van de sigaar vervolgens in je gehemelte kunt proeven. De rook kun je vervolgens door je neus weer uitademen.

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply