was successfully added to your cart.

Waarom neemt iedereen een ijsbad? 

By februari 25, 2021Lifestyle
ijsbad

Een ijsbad, je hebt het vast al eens voorbij zien komen op Instagram of Facebook feed. Menig influencers of professionele sporter heeft zich eraan gewaagd maar waarom eigenlijk? Wat zijn de voordelen van een ijsbad en hoe kan het bijdragen aan het afvallen of aan het herstel na een een sportprestatie? 

Een ijsbad heeft veel voordelen

Het nemen van een ijsbad heeft meerdere voordelen. De voornaamste reden om een ijsbad te nemen is omdat het bijdraagt aan het versterken van je immuunsysteem. Hoewel het immuunsysteem complex is blijkt uit onderzoek naar de Wim Hof Methode dat er wel degelijk een effect te zien is bij het gebruik van een ijsbad en ademhalingsoefeningen. Ontstekingsreacties in het lichaam lijken namelijk langzamer te gaan waardoor je sneller herstelt. 

Een ijsbad kan bijdragen aan het afvallen

Afvallen door middel van een ijsbad? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een ijsbad het algemene metabolisme stimuleert wat ervoor zorgt dat je meer vet verbrand. En hoe meer vet er wordt verbrand, hoe meer je afvalt of hoe droger je wordt. 

Sneller herstellen met een ijsbad na een sportprestatie 

Ook blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat een koud bad een positief effect kan hebben op je herstel na een intensieve sportsessie. Wanneer je een ijsbad neemt na een sportsessie dan vormt zich er namelijk lactaat in de spieren die sneller wordt afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat je sneller herstelt. 

Kan jij ook wel een ijsbad gebruiken?

Fit en vitaal zijn is nog nooit zo belangrijk geweest als in deze onzekere tijden van COVID-19. Zou jij dus wel eens een ijsbad willen proberen om je immuunsysteem zo uit te dagen en te versterken? Doe dit de eerste keer dan altijd onder begeleiding van een professional. Bart Biermans van Below Zero Events kan je hierbij helpen. Bart is een arts, therapeut en ijsbad coach die samen met jou zorgt voor de ultieme ervaring. Neem hier contact op.

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply