was successfully added to your cart.

Waarom mensen e-liquids kopen

By juli 30, 2021Lifestyle

Haast iedereen is bekend met de e-sigaretten. Dit is een bekende manier van roken die geen schadelijke stoffen verspreid. Een normale sigaret wordt gerookt door de verbranding van tabak. Maar hoe werkt dit bij een elektrische sigaret?

In een e-sigaret zit e-liquid. Dit is een vloeistof die als vervanger werkt voor de tabak die je in normale sigaretten vindt. De vloeistof wordt niet verbrandt, maar verdampt. In een elektrische sigaret zit namelijk een batterij die de vloeistof opwarmt waarna deze als damp geïnhaleerd kan worden en daarna uitgeblazen wordt.

De e-liquids zitten in een capsule of in een cartridge in de elektrische sigaret. Na een tijdje zal de vloeistof op zijn en moet je nieuwe e-liquids kopen.

Waar schaf je deze vloeistoffen aan?

Maar waar koop je deze e-liquid? Je kunt een breed assortiment aan e-liquids kopen in een elektrische sigaretten winkel of online. In sommige gevallen kun je de vloeistof van je e-sigaret bijvullen. Wanneer dit niet kan, moet je de volledige capsule vervangen door een nieuwe met e-liquid erin. 

De bestanddelen van e-liquids

De meeste e-liquids bestaan uit drie belangrijke componenten. Alle e-liquids hebben een basis die bestaat uit plantaardige glycerine (VG) en/of propyleen glycol (PG). Dit basiselement zorgt voor de damp die vrijkomt wanneer je de elektrische sigaret gebruikt. In het eerste opzicht lijken deze twee elementen op elkaar, maar er zitten een aantal verschillen tussen PG en VG waaronder de smaak en de dikte. 

Het tweede component van een e-liquid, bestaat uit de smaakstoffen. Eventueel kan er als derde component nicotine aan toegevoegd worden, maar dit hoeft niet. 

Een uitgebreide keus aan smaken en soorten

Je kunt e-liquids kopen in vele soorten en smaken. Je kunt het vaak zo gek niet bedenken of het bestaat. Als je meer houdt van zoete smaken, zijn er meerdere fruitsmaken beschikbaar. Maar ook menthol en tabak zijn opties bij het uitkiezen van een e-liquid. 

Daarnaast heb je altijd de keuze uit een e-liquid mét of zonder nicotine. Als je wil stoppen met roken, kun je bijvoorbeeld beginnen met een e-liquid met nicotine zodat je geen last hebt van de schadelijke stoffen.

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply