was successfully added to your cart.

Waarom Denemarken een ideale bestemming is voor een vriendenweekend

By January 29, 2019Rides

Reiservaring moet gedeeld worden en daarom vertellen wij jou vandaag waarom Denemarken een ideale bestemming is voor een vriendenweekend. Ben jij klaar voor de vetste travel update van het moment? Mooi. Laten we dan direct beginnen.

Lekker dichtbij

Voor een vriendenweekend wil je natuurlijk niet lang onderweg zijn om op je bestemming te geraken. Want hoe meer tijd je onderweg bent, hoe minder tijd op de bestemming zelf. Daarom is Denemarken de ultieme bestemming voor een top weekend weg met de vrienden zodat je samen nieuwe reiservaring kunt opdoen, nieuwe café’s kunt ontdekken om samen biertjes te drinken en eventueel ook culturele activiteiten kunt ondernemen. Copenhagen, de hoofdstad, is op nog geen 1,5 uur vliegen van Amsterdam Schiphol airport. Dus pak die weekend tas in en boek je ticket!

Toffe biercafé’s in Copenhagen

Copenhagen heeft veel leuke barretjes waar je toffe avonden kunt beleven. Ook staat het bekend om de typische Scandinavische biercafé’s. De biercafé’s en barretjes in Copenhagen zijn heel anders dan we ze in Nederland gewend zijn. Bruine kroegen zul je er maar weinig tegenkomen. De sfeer in de biercafé’s en barretjes is heel minimalistisch en industrieel. Er hangt een stoere vibe en er zijn ook altijd wel barspellen te spelen. Niks brengt je dichterbij elkaar dan een avond lekker samen drinken en nieuwe herinneringen maken. Daarom mogen een aantal bier hotspots in deze travel update niet ontbreken.

Een aantal bier barren die echt op je lijstje moeten staan zijn:

  1. Brus in Nørrebro – niet alleen een café maar ook een brouwerij. Doe mee met een bierproeverij en ontdek nieuwe (Deense) bieren.
  2. Mikkeller in Vesterbro – hele toffe bar waar ze een buitensfeer binnen hebben gecreëerd door middel van veel planten, picknicktafels en stoere barkrukken. Alle meubels zijn van hout en je kunt hier zelf ook je bier tappen.
  3. WarPigs – ontdek 22 nieuwe Deense bieren in dit uberhippe café. Alle bieren zijn in hun eigen brouwerij gebrouwen.

 

Ontdek Copenhagen op de fiets

Er valt heel veel te zien in Copenhagen. Van hippe trendy wijken tot de biercafé’s tot het mooiste meisje van de stad: Het beeld van De Zeemeermin die op een rots in het water te bewonderen is. Huur een fiets voor nog geen 3 euro per dag en ontdek de stad.

En natuurlijk sluit je de dag af met je maten en een Deens biertje in één van de vele leuke barren!

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply