was successfully added to your cart.

Verhoging of koorts: dit kun je doen

By augustus 20, 2021Geen categorie

Er is sprake van verhoging of koorts als je lichaamstemperatuur boven de 38 graden is. Als je koorts hebt, is dat natuurlijk niet fijn. Je voelt je erg warm en het kan ook nog eens snel omslaan in kou. Daarnaast kan het voorkomen dat je je erg slap voelt en geen energie hebt om het bed uit te komen. Als je beter wilt worden kun je kijken wat je tegen de koorts kunt doen. Aan koorts kun je echter over het algemeen vrij weinig aan doen. Wel heb je de mogelijkheid om de pijn te verminderen. Je kunt de pijn makkelijk verminderen door het slikken van paracetamol. 

Het opmeten van de koorts

Om erachter te komen of je koorts hebt is het noodzakelijk je lichaamstemperatuur op te meten. Je hebt de mogelijkheid om je eigen lichaamstemperatuur gemakkelijk te meten. Een thermometer kun je kopen in veel verschillende winkels in verschillende varianten. Zo heb je een thermometer die je tegen het hoofd moet houden, een oorthermometer en ook een normale thermometer. Als je een normale thermometer aanschaft is het handig om in je temperatuur via je anus te meten. Dit geeft namelijk een betrouwbaar resultaat. Als je ervoor kiest om het te meten onder je oksel zul je er ongeveer één graden bij op moeten tellen.  

Mijn kind heeft koorts, wat nu?

Als je kind koorts heeft is het belangrijk om niet in paniek te raken. Koorts is erg normaal en niet altijd gevaarlijk voor kinderen. Als je kind een onderliggende ziekte heeft kan het wel zo zijn dat het gevaarlijk is voor je kind. Ben je erg onzeker over de koorts? Dan kun je natuurlijk altijd de dokter bezoeken. Op deze manier weet je snel of je kind alleen koorts heeft of nog wat anders. Bij een temperatuur boven de 40 graden is het altijd belangrijk een dokter te bezoeken.

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply