was successfully added to your cart.

Tips om droog te trainen

By augustus 14, 2021Lifestyle
Droog trainen

Droog trainen, een term waar met name rond de zomerperiode veelvuldig op wordt gezocht. Maar weet jij wat de term precies inhoudt? En weet je hoe je droog kunt trainen en hoeveel (of juist weinig) tijd dit kost?

Dit zijn slechts een aantal van de vragen die beantwoord zullen worden in dit artikel. In dit korte artikel krijg je alle ins en outs met betrekking tot hoe jij snel en op de meest effectieve manier kunt droog trainen.

In Jip en Janneke taal uitgelegd is droog trainen het toewerken naar een lager vetpercentage en een hogere spierdefinitie. Als je niet goed weet wat je doet kan het zomaar zijn dat je naast flink wat caloriën ook aanzienlijk wat spiermassa verliest. En dat is precies wat je niet wilt.

Met de onderstaande droog trainen tips is dan ook echt gefocust op het verbranden van veel calorieën, zonder dat dit ten koste gaat van je spiermassa. Sterker nog, als je goed oplet kan je naast het verbranden van calorieën zelfs flink wat spiermassa opbouwen.

Dus dan heb je dubbel resultaat. Wanneer je caloriën verbrand wordt je spiermassa per definitie beter zichtbaar, verhoog je daarbij ook nog eens de spiermassa door een stukje krachttraining, dan ondergaat je lichaam een complete metamorfose. Jij vraagt je nu natuurlijk af wat hiervoor nodig is en welke stappen je dan moet ondernemen.

Tijdens het proces van droog trainen is het onderdeel voeding erg belangrijk en dan met name het ontbijt. Een goed ontbijt zorgt voor energie voor de nieuwe dag, het brengt je stofwisseling opgang en eigenlijk heb je er de hele dag profijt van.

Het beste ontbijt voor een gemotiveerde droog trainer zoals jij bevat aanzienlijk wat eiwitten. Eiwitten zijn namelijk belangrijk voor het behoud of voor het vergroten van de spiermassa. Bij eiwitrijke ontbijten kan je denken aan een quinoa-ontbijt, Griekse yoghurt of bijvoorbeeld Brinta.

Verder heeft droog trainen alles te maken met het creëeren van een calorietekort. Dit betekent dus dat per dag minder calorieën geconsumeerd moeten worden dan het aantal calorieën wat nodig is om op hetzelfde gewicht te blijven. Dit calorietekort kan je onder andere creëren door tijdelijk te ‘cutten’. Cutten is eigenlijk niets anders dan het verlagen van je vetpercentage door je aan een streng voedingsschema te houden.

Wanneer je wilt droog trainen en aan de slag gaat met een voedingsschema zal de focus voor een groot deel liggen op de onverzadigde vetten. Dit soort vetten vind je in producten als zalm, zonnebloemolie, noten advocados enzovoorts. De momenten waarop je gaat eten zijn ook cruciaal tijdens het droog trainen. Het is het meest slim en efficiënt om je eetmomenten vlak voor of vlak na je workout te plannen.

En wist je dat je tot wel 25% meer calorieën kunt verbranden wanneer je eerst gaat krachttrainen en pas daarna begint aan een stukje cardio? Nee? Dan weet je dat nu, dus doe hier zeker je voordeel mee! Als alternatief om in korte tijd veel calorieën te verbranden zou je ook aan de slag kunnen gaan met HIIT trainingen. HIIT staat voor High Intensity Interval Training (veel inspanning leveren in weinig tijd = veel calorieën verbranden).

Tijdens het sporten (maar ook daarbuiten) is het belangrijk om voldoende water te drinken. Het drinken van water heeft namelijk invloed op je vetverbrandingsproces en als je wilt droog trainen zal je dat dus moeten stimuleren. En last but not least is het belangrijk om met een realistisch doel voor ogen te beginnen aan je droog trainen avontuur.

Ons advies zou hierin zijn: ga aan de slag met een protocol wat specifiek gericht is op droog trainen. Hierin staan de doelen namelijk al beschreven en is het enige wat jij moet doen de verschillende stappen netjes opvolgen. Hiermee kan je binnen een aantal weken toewerken naar een flink droger lichaam.

Klik hier voor het uitgebreide artikel met 10 tips om volledig droog te trainen en krijg gelijk meer informatie over het droog trainen schema (zowel voor mannen als

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply