was successfully added to your cart.

Nog voor de zomer begint heb jij je sixpack! Lees hier hoe je dit aanpakt

By January 29, 2019Lifestyle

EEN SIXPACK, WIE WIL DAT NOU NIET?

Afvallen, strak in je lijf zitten en gezond en vitaal zijn is tegenwoordig niet alleen iets wat vrouwen willen. Steeds meer mannen dromen van een sixpack, het liefst nog voor de zomer! Op dit blog voor mannen lees je hoe je dit aanpakt. In slechts 3 stappen, bereik jij je doel: met voeding, training en rust.

STAP 1: VOEDING

Het lijkt een open deur, maar het kweken van een sixpack begint bij gezonde voeding. Een sixpack zie je pas als je vetpercentage laag genoeg is: voor mannen onder de 12%. Belangrijk zijn koolhydraten, om genoeg energie te hebben om te trainen. Maar koolhydraten zijn ook dikmakers, dus neem alleen koolhydraten met een hoge voedingswaarde, zoals bijvoorbeeld gekookte aardappels. Neem dus geen producten zoals chips, energiedrankjes of cola die een lage voedingswaarde hebben.

Verder heb je ook eiwitten nodig om spierweefsel aan te maken na het sporten, bijvoorbeeld kip of noten. Voorbeelden van gezonde snacks: eiwitrepen, schijfjes komkommer met tonijn, fruit, magere kwark en noten.

STAP 2: TRAINING

De beste manier om buikvet te verbranden zijn buikspieroefeningen. Je kan onder begeleiding aan de slag in de sportschool. Maar je kan ook gewoon 2 keer per week thuis aan de slag, als de sportschool een stapje te ver is. Belangrijk is een goede krachttraining. Geschikte oefeningen zijn bijvoorbeeld de basis crunches, gedraaide crunches, sit-ups, v-ups, squats en deadlifts. Voor schema’s en goede oefeningen kun je terecht op Internet. Neem wel de tijd om je sixpack te kweken en laat je niet te snel ontmoedigen: niemand kweekt een sixpack in een week!

STAP 3: RUST

Maar met al dat trainen moet je zeker niet de rust uit het oog verliezen. Je lijf heeft tijd en rust nodig om te herstellen zodat er nieuw spierweefsel kan worden aangemaakt. Dit zowel op normale dagen als trainingsdagen. Verstandig is om minimaal 8 uur slaap per nacht aan te houden.

Als je de stappen volgt op dit blog voor mannen, voel je je al gauw weer gezond en vitaal en geniet je deze zomer van een sixpack!

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply