was successfully added to your cart.

Laadkabel kopen voor je elektrische auto

By januari 17, 2020Dudes

Een nieuwe auto is altijd erg leuk om uit te zoeken wanneer je het weer eens tijd is voor een nieuwe auto. De keuze aan auto’s is enorm groot door de vele automerken en modellen die er verkrijgbaar zijn. De maten zijn ook veel verschillend van klein tot groot. Ga je voor een grote wagen een truck of een kleine auto die in elk parkeervak past? Waar je ook nog eens over na kan denken is om elektrisch te gaan rijden. Elektrisch rijden is uiteindelijk goedkoper en een stuk duurzamer waardoor je het milieu ook veel minder aantast dan dat je elke dag in een dieselauto of in een benzineauto rijdt. Je kan ook kiezen voor een hybride die een benzinemotor heeft die aanslaat wanneer de batterij van de elektrische motor op is geraakt tijdens het rijden. Natuurlijk zijn er een aantal nadelen, zoals een kilometer limiet die niet heel groot is die de batterij aankan, maar de auto laadt zich wel weer heel snel op bij een snel lader. De keuze is enorm en vaak ook lastig, denk er eens over om een elektrische auto te proberen die vele voordelen met zich mee kan brengen.

Een aantal voordelen van de elektrische auto

Een elektrische auto breng veel voordelen met zich mee. Een van de voordelen is dat de zo’n auto veel rij comfort heeft medemogelijk gemaakt door het snelle optrekken en het hele stille functioneren van de motor. Doordat je elektrische energie gebruikt voor de auto stoot je veel minder CO2 uit dan dat een diesel of benzineauto zou doen. Het tanken of eigenlijk het opladen van de auto is ook een stuk goedkoper dan de diesel of benzine. Zelfs hoef je minder belasting te betalen wanneer je elektrisch rijdt.

Opladen met de juiste kabel

Wanneer je het voertuig wilt gaan opladen heb je wel de juiste kabel nodig. Er bestaan verschillende kabel types zoals, de laadkabel type 1 en de laadkabel type 2. Elke auto heeft een andere type kabel nodig om op te kunnen laden. Je kan advies vragen over wat voor kabel je nodig hebt wanneer je de auto gaat kopen. Een extra laadkabel kopen is ook erg handig die je in de kofferbak kan houden als je het voertuig wilt opladen bij een openbare laadpaal.

Laadpaal thuis neerzetten

Als je een laadpaal thuis neer wilt zetten kan dit veel voordeel opleveren. Thuis opladen is namelijk 50 procent goedkoper dan benzine of diesel tanken. Je moet wel goed letten op waar je de laadpaal thuis wilt gaan neerzetten, want elke auto heeft de oplaadstekker op een andere plek zitten. De ene heeft hem op de neus en de andere linksachter. Je kan ook nog eens kiezen voor een vaste kabel die je kan uitrollen, zo heb je meer gebruiksgemak dan dat je elke keer de kabel uit de auto moet halen om deze aan te sluiten op heet laadstation die je thuis hebt laten instaleren. Als je een oplaadstation thuis hebt staan kan je goedkoop opladen en hoef je niet naar een andere te rijden, kortom thuis opladen bespaard geld en tijd.

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply