was successfully added to your cart.

Je testosteron verhogen doe je zo!

By januari 13, 2020Dudes
testosteron verhogen

Testosteron. Een woord waar wij, mannen, veel in verband mee worden gebracht. Dit mannelijke hormoon is namelijk belangrijk voor een aantal functies. Denk bijvoorbeeld aan meer spiergroei, meer energie, een hogere libido, een goed geheugen, maar ook de dikte van je buik wordt er onder andere door bepaald. Testosteron is voor mannen dus een belangrijk hormoon. Helaas neemt de productie van testosteron na je 25e levensjaar af door veroudering. Dit kan leiden tot vervelende klachten. Daarom is het belangrijk om je testosterongehalte hoog te houden. Met deze tips wordt je testosteron verhogen een stuk makkelijker!

 

Symptomen lage testosterongehalte

Een tekort aan dit hormoon kan er dus voor zorgen dat jij niet lekker in je vel zit. Hieronder een overzicht van alle belangrijke klachten:

 • Verminderd libido en een lage seksdrive;
 • Minder energie en kracht;
 • Minder zelfvertrouwen;
 • Moeite hebben met slapen;
 • Opvliegers;
 • Nervositeit;
 • Snel geïrriteerd;
 • Verminderde potentie en minder erecties.

Deze klachten kunnen vervelende gevolgen hebben. Daarom hebben we een aantal tips voor je opgesteld.

 

Tip 1: Zorg voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor iedereen. Het zorgt ervoor dat je scherp en alert bent gedurende dag. Maar wist je dat een goede nachtrust ook leidt tot een hoger testosteron gehalte? 

 

Tip 2: Matig je alcohol gebruik

Veel alcohol drinken heeft slechte invloed op de aanmaak van dit mannelijk hormoon. Alcohol drinken is leuk, maar zorgt er tevens voor dat de aanmaak van dit hormoon wordt verstoord. Het dagelijks drinken van alcohol verlaagt je testosterongehalte aanzienlijk. Drink dus met mate!

 

Tip 3: Eet gezond en gevarieerd

Gezond eten is enorm belangrijk. Hoewel we dit weten, gaan we toch vaak de mist in. Controleer of je voldoende gezonde voeding naar binnenkrijgt. Veel variatie is daarnaast ook belangrijk. Maar hoe weet je nou of je gezond en gevarieerd eet? Hiervoor hebben wij een korte checklist opgesteld:

 • Eet je voldoende of eet je regelmatig te veel? Te veel eten kan leiden tot een calorie-overschot waardoor je uiteindelijk zal aankomen. Een gewichtstoename leidt tot veel vet en tot een daling in je testosteronspiegel. Zorg dus voor een gezond gewicht;
 • Eet je voldoende fruit en groente? Ook voldoende fruit en groente eten hoort bij een gevarieerde voeding. Eet minimaal 250 gram groente. Twee stuks fruit per dag is ook voldoende. Eet niet te veel fruit, aangezien hier ook suikers inzitten. En te veel suiker kan ertoe leiden dat je weer aankomt;
 • Zorg je voor voldoende variatie met voedingsproducten?

 

Een niet gebalanceerde voedingspatroon zorgt ervoor dat je niet voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Wist je dat de vitamines B en D kunnen bijdragen aan een hogere testosteronspiegel?

Sport je regelmatig? Dan verlies je belangrijke mineralen, zoals magnesium en zink, tijdens het zweten. Een tekort aan deze mineralen kan bijdragen aan een vermindering van je testosteronaanmaak. Je testosteron verhogen begint dus bij een gebalanceerde voedingspatroon.

 

Tip 4: Blijf seksueel actief

Je testosteron verhogen of op peil houden, doe je door seksueel actief te blijven. Duik dus regelmatig je bed in met je partner. Door regelmatig seks te hebben, blijven je zaadballen actief. Daarnaast zorgen seks en opwinding voor een snelle boost in je testosteron. 

 

Met de bovenstaande tips is het je testosteron verhogen een stuk makkelijker geworden. Een gezond testosteronspiegel begint dus bij een gezonde leefstijl, gezonde voedingspatroon en gezond gewicht. 

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply