was successfully added to your cart.

Harley Davidson: de motor voor echte dudes!

By November 19, 2018Motors, Rides
Harley Davidson

Als er één motor “lekker je zin doen” brult, dan is het toch wel een Harley Davidson motor? Harley Davidson is de laatste grote Amerikaanse motorfietsenfabrikant. Er rollen jaarlijks nog steeds een kwart miljoen exemplaren van de band!

Freedom!

Een Harley Davidson motor ademt vrijheid uit. “All for freedom, freedom for all”, klinkt het stoer bij de legendarische motorbouwer. Zorgeloos over de weg scheuren terwijl je hart tekeer gaat als een malle. Dat is normaal, dokter. Dat heet adrenaline!

Amerikaanse kwaliteit

Harley Davidson gaat terug tot 1903, maar het bedrijf kreeg pas echt naambekendheid tijdens de Tweede Oorlog. Het Amerikaanse leger bestelde een hoop “Liberators”, de bevrijding ging plots een pak sneller! De bekende motorbouwer gaat mee met zijn tijd. Volgend jaar komt de fabrikant zelfs met de eerste elektrisch aangedreven Harley-Davidson motor op de proppen. Maar een echte dude wil die cilinderinhoud horen én voelen brullen, toch?

Amerikaanse kwaliteit komt met een fors prijskaartje. Je schrikt je al snel de tyfus als je bij een dealer informeert naar een nagelnieuwe Harley Davidson motor. Laat die zuurverdiende knaken netjes zitten en kijk uit naar een scherp geprijsde occasion. Een goed onderhouden exemplaar gaat nog jaren mee. Met wat geluk vind je er een met belachelijk weinig kilometers op de teller.

Welk model?

Wil je een wendbaar licht model? Dan zoek je een Sportster. Sportsters hebben een cilinderinhoud van 883 tot 1200 cc. Leef je voor gevaar en wil je een echt beest tussen je benen temmen? Dan zoek je een Harley uit de VRSC-lijn: gespierde motors met een waanzinnig vermogen.

Vraag zeker meer info bij je lokale dealer. Vaak zijn het zelf gepassioneerde liefhebbers die uren kunnen doorlullen over dé motor voor dudes.

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply