was successfully added to your cart.

Ga jij voor een auto leasen of kopen? 

By September 12, 2019Rides

Leasen is een opkomend fenomeen, of nouja private lease dan. We zijn al geruime tijd bekend met het financial lease fenomeen. Maar wat is nou voor jou als consument het meest voordelige. Dat is in iedere situatie verschillend. In deze blog lees je de voor en nadelen van de mogelijkheden.

Private lease

Private lease is een snel groeiende tak in de automotive branche. In auto leasen met private lease is best relaxed. Je betaald een maandelijks bedrag en daar zit alles bij inbegrepen. Hierbij kun je denken aan onderhoud, eventuele schade en alle verzekeringen. Het enige wat je zelf moet betalen is de benzine. In veel gevallen is het ook nog eens goedkoper. Hou er wel even rekening dat je niet onbeperkt kilometers kan kopen jaarlijks. En de auto is niet van jou, dat is ook belangrijk om te weten. 

Een auto kopen

Zelf een auto kopen heeft ook nog altijd voordelen. Wanneer je echt een autoliefhebber bent, dan wil je natuurlijk je eigen auto. Waar je vervolgens de gewenste aanpassingen aan kan doen. En heb je veel schadevrije jaren, dan kan je vaak veel voordeliger  een verzekering afsluiten. ook heeft de koop van een auto geen invloed op je hypotheek wanneer je een huis gaat kopen. 

Zakelijk leasen

Ben jij ZZP’er dan zijn er voor jou weer hele andere zaken belangrijk. Als ZZP’er is financial lease vaak weer een stuk voordeliger dan private lease. Ook is het zo dat de lease dan geen invloed heeft op jouw privé vermogen. Ook is het zo dat je de auto afbetaald en de auto dus aan het eind van de leaseperiode van jou is. En dat is weer goed voor je vermogen. 

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply