was successfully added to your cart.

Echte mannen vakantie: ruige survival in de Belgische Ardennen

By mei 8, 2019Hotspots

Een all-in resort aan een Turkse of Spaanse badplaats, erg mannelijk is het natuurlijk niet. Op een ligbedje een boek lezen de hele dag om in de avond je zelf tegoed te doen aan een buffet is luxeleven, maar niet erg inspirerend. Nee wil je een echte mannelijke vakantie beleven dan wil je iets bereiken. Iets waar je trots op kunt zijn. Tijdens de vakantie zijn er tijden waarop je afziet. Waarop je het niet naar je zin hebt. Maar waar je wel met een gepast gevoel van trots op kunt terugzien. Je kunt natuurlijk Everest beklimmen, fietsen van Patagonië naar Mexico-Stad et cetera, maar wat doe je als een beperkt budget en tijd hebt? In dat geval bevelen we de Ardennen aan.

De Ardennen staat wellicht niet te boeken als de meest enerverende spannende avontuurlijke bestemming ooit. Maar ons inziens is dit ten onrechte. De Ardennen zijn wat je ervan maakt. De Ardennen hebben voor ieder wat wils. Voor typische gezin vakanties, maar ook voor meer avontuurlijke ruige avonturen.

De primaire trekpleister van de Ardennen zijn survivaltochten. In de Ardennen is het echt ter land, ter zee en in de lucht, alle activiteiten zoals kanovaren, zwemmen, bomen klimmen, abseilen, lange afstanden wandelen komen hier samen. Een survivaltocht kun je zo pittig maken als je zelf wilt. In de Ardennen vind je ervaren instructeurs die precies aanvoelen wat jij wilt en nodig hebt. Een specialist in survivaltochten die we kunnen aanbevelen is: https://www.activeoutdoorevents.nl/. Met een arrangement heb je verder geen omkijken meer naar eten, drinken en accommodatie. Wel zo handig. Lees meer erover hier. Maar als je wilt ‘bushcraften’ dan mag dat natuurlijk. Nogmaals je kunt het zo ruig en avontuurlijk maken als je zelf wilt.

Enfin, om een mannelijke stoere vakantie te ervaren hoef je dus echt niet helemaal naar de andere kant van de wereld af te vliegen. Dat kan ook prima in de Benelux.

Robin

Author Robin

More posts by Robin

Leave a Reply