was successfully added to your cart.

Echte mannen drinken wijn

By January 29, 2019Lifestyle
wijn

Veel mannen drinken bier, thuis, op de voetbalclub en in de kroeg. Chardonnay, merlot en sauvignon blanc komen in hun woordenboek niet eens voor. Wijn drinken is namelijk niets voor echte mannen, toch? Gelukkig bestaan er tegenwoordig genoeg wijnsoorten die ruig, smaakvol en stoer zijn. Bovendien is wijn al eeuwenlang een drank voor mensen met een verfijnde smaak. Niet iets om achter elkaar door te zuipen, maar om van te genieten. En dat is iets wat echte mannen kunnen als geen ander. En de wijnbar is tegenwoordig ook een plek voor mannen.

Online magazine als gids

Er zijn allerlei online magazines te vinden waarin je meer informatie over het drinken van wijn kunt vinden. Wat doet wijn met je gezondheid, wat zijn de populairste druivensoorten, wat is de duurste wijn ter wereld. Laat je online inspireren over wijn!

Wijn proeven

Een goede wijn slobber je niet weg, zoals je dat met een pilsje zou doen. Om de wijn goed tot zijn recht te laten komen, schenk je deze in het bijbehorende glas. Daarna wals je de wijn rond in het glas en snuif je het complexe boeket op. Deze geuren doen je bijvoorbeeld denken aan rood fruit of sinaasappel. Wijn heeft namelijk een veel complexer smaakpalet dan pils. De geur en de smaak zijn met elkaar verbonden. Na het ruiken neem je een slok en laat je de wijn over je tong rollen om de smaak helemaal in je op te nemen. Om het genot compleet te maken, kun je de wijn combineren met een borrelhapje of een gerecht tijdens het diner. Dit heet ‘foodpairing’ en is erg populair in restaurants en bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner.

Wijnproeverij

Als je meer wilt leren over het proeven en drinken van wijn, helpt het om ervaring op te doen. Ervaring krijg je door veel verschillende soorten wijn uit te proberen. Hierdoor kom je erachter welke smaken bij jou passen. Want niet elke man vindt dezelfde wijn lekker. Tijdens een wijnproeverij krijg je uiteenlopende wijnen te proeven met een uitleg erbij. Hierdoor ontdek je welk smaakpalet het beste bij jou past.

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply