was successfully added to your cart.

De perfecte proefrit bij je Mitsubishi dealer in Amersfoort

By januari 17, 2020Dudes

Als jij je zinnen hebt gezet op een mooie Mitsubishi auto, dan moet je Mitsubishi dealer in Amersfoort jou daar een complete proefrit in kunnen aanbieden. In de meeste gevallen doe je dit alleen, wat je veel tijd en meer gemak geeft. En aangezien je een auto niet zomaar aanschaft, is de proefrit voor jou dé manier om de auto te leren kennen voordat je hem koopt. Het is dus goed om het belang van de proefrit niet te onderschatten en je hier goed op voorbereiden. Hier vind je enkele tips die je daarbij kunnen helpen.

De proefrit bij je Mitsubishi dealer in Amersfoort: de voorbereiding

Voordat je in de auto stapt en wegrijdt, zal je Mitsubishi dealer in Amersfoort vragen om je rijbewijs. Deze wordt gekopieerd en gecheckt en de reden daarvoor is om zeker te stellen dat je de auto na de proefrit weer terugbrengt. Je tekent een formulier, dus zorg ervoor dat eventuele krassen en beschadigingen hierop zijn genoteerd. Controleer de kilometerstand, de verzekering van de auto en als je niet bekend bent in de omgeving, dan kan de Mitsubishi dealer in Amersfoort een proefrit instellen op de navigatie. Ga je overal mee akkoord, dan kun je beginnen.

De proefrit zelf

Je kunt nu de auto in stappen. Voordat je wegrijdt kijk je hoe soepel dat gaat en test je de gordels, de stoel en de hoofdsteunen. Het is belangrijk dat deze makkelijk te verstellen zijn. Kijk ook of je goed zicht hebt door de achteruitkijkspiegel en als je kinderen hebt, stel je dan voor dat ze in de auto zitten en wat er dan nog overblijft van wat je kunt zien. Tijdens de rit ga je op verschillende wegen rijden, zoals snelwegen, verharde wegen en als het mogelijk is ook zandwegen. Dit geeft je de mogelijkheid om de vering van de auto te testen. Neem wat extra rondjes op de rotonde en voer wat manoeuvres uit, zoals achteruit in parkeren en een noodstop. Op die manier krijg je een goed idee van hoe de auto voelt en hoeveel overzicht je nog hebt in verschillende situaties.

Achteraf

Rijd rustig terug naar je Mitsubishi dealer in Amersfoort en neem de tijd om hen te vertellen of de auto je bevalt of niet. Geef aan wat je fijn vond, maar ook wat je is tegengevallen. Het kan goed zijn dat het voor jou verstandig is om te rijden in een andere stoel, bijvoorbeeld, of misschien zijn de gordels achterin te kort voor een kinderstoeltje. Het is niet nodig om direct na de proefrit een beslissing te maken en dit wordt ook vaak afgeraden. Je kunt de Mitsubishi dealer in Amersfoort het beste vertellen dat je nog meer auto’s gaat proberen, hoe doortastend ze ook zijn. Neem brochures, prijslijsten en contactgegevens mee en slaap er een nachtje over. Pas als je er echt zeker van bent dat deze auto voor jou het beste is, dan kun je overgaan tot het afsluiten van de aankoop. En jouw Mitsubishi dealer in Amersfoort zal je dan natuurlijk graag weer terug zien.

 

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply