was successfully added to your cart.

De juiste kleding voor motorrijders

By October 4, 2019Motors

Heb je onlangs een motor gekocht? Dan is het ook belangrijk om de juiste kleding te kopen voor tijdens het motor rijden. Waar moet je dan op letten bij het kopen van motorkleding? Wat voor soort bescherming heb je precies nodig? We geven in dit artikel een aantal tips over het kopen van motorkleding.

Kopen van de juiste helm

Als je een nieuwe helm gaat kopen is het belangrijkste om te kijken naar de pasvorm van de helm. Of je nu van plan bent een integraalhelm of een systeemhelm te kopen maakt dan nog niet zoveel uit. Als je de helm op je hoofd hebt mag de helm niet meebewegen als je jouw hoofd schudt. In europa worden helmen gekeurd volgens de ECE norm. Mocht je een helm vinden die dit keurmerk niet heeft dan is het niet aan te raden om deze helm te kopen. Bij het motorrijden is het aan te raden om te kiezen voor een integraalhelm of een systeemhelm. Deze zijn gezien de veiligheid beter dan een jethelm. De helm is qua veiligheid eigenlijk het belangrijkste onderdeel qua uitrusting, omdat je hoofd het gevoeligste is voor schade.

De juiste handschoenen

Naast je hoofd komen je handen op nummer 2 qua schade gevoeligheid. Hiervoor is het dus belangrijk om goede handschoenen te nemen. Je handschoenen moet je overigens ook altijd dragen. Bij het dragen van de handschoenen moet je altijd voldoende voeling houden met je stuur, maar natuurlijk ook voldoende bescherming houden. Vaak wordt er gekozen voor twee typen handschoenen. Het ene paar voor het warme weer en de andere voor in de winter en het koudere weer.

Het juiste pak

Het pak moet je bij een eventueel ongeluk beschermen bij botsingen. Bij een ongeluk zal je namelijk een groot stuk doorglijden. Het pak is er om je beschermen tegen ernstige schaafwonden. Het beste pak wat je dan kan nemen is een pak van leer materiaal. Dit is namelijk wat het stevigste is en daarom is ook niets steeds beter dan een leren pak. Mocht je leer niets vinden dan is kun je altijd nog kiezen voor kevlar. Dit moet echter wel worden ingeweven met een ander materiaal anders zullen de plakken kevlar gemakkelijk breken en heb je er nog steeds niets aan.

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply