was successfully added to your cart.

Dankzij deze 4 tips heb je geen financiële zorgen meer

By mei 13, 2020werk

Heb je wel eens last van financiële zorgen? Dan ben je zeker niet de enige! Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de Nederlanders minder geld overhoudt sinds de coronacrisis. Deze mensen moeten nog meer de eindjes aan elkaar knopen.

Een mooie vermogen opbouwen is naast slim zijn ook een kwestie van goede keuzes maken. In dit artikel lees je vier tips om minder financiële zorgen te krijgen.

Verzekerd tegen financiële zorgen

Ten eerste is het verstandig om een goede balans te vinden in uitgaven en mogelijke financiële gevolgen. Zo kan het handig zijn om een uitvaartverzekeringen te vergelijken. Een uitvaartverzekering voorkomt dat je naasten voor hoge kosten komen te staan bij een overlijden. Ook als je naaste overlijdt is het fijn als degene een uitvaartverzekering heeft afgesloten. Dit voorkomt financiële zorgen!

Een ander voorbeeld is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Dit voorkomt dat je naasten niet geconfronteerd worden met hoge hypothecaire lasten als je komt te overlijden. Ook hierbij is het fijn dat je familie solidair is en zij ook deze verzekering hebben afgesloten.

Naast deze verzekeringen heb je bijvoorbeeld ook een inboedelverzekering (voor schade aan je inboedel) en een tandartsverzekering (voor oplopende tandartskosten). Maak goed een afweging of de baten afwegen tegen de lasten. Zo verzeker je tegen een hoop financieel ongemak!

Kennis over jouw geld

Ten tweede is het belangrijk om verstand op te bouwen over je financiën. Dat betekent niet dat je elke dag naar de AEX zou moeten kijken. Hiermee wordt bedoeld dat je verantwoording neemt over je eigen financiën en dat je hier de controle hierover bewaakt.

Maak bijvoorbeeld een financieel overzicht van je inkomsten en uitgaven. Wat zijn je maandelijkse lasten? Gelukkig kan je tegenwoordig op heel veel bankierenapps je financiën inzichtelijk maken.

Heb je wel eens van Grip gehoord? Dit is een app van de ABN AMRO, waarbij je eenvoudig je financiën bijhoudt. Ook als je geen klant bent van ABN AMRO kan je deze app gebruiken!

Het is vooral zaak je goed te verdiepen als je met financiële producten in aanraking komt. Denk bijvoorbeeld aan beleggen, het aanvragen van een hypotheek en het openen van een spaarrekening. Verdiep je hierin goed, zodat je een goede keuze maakt.

Geld verdienen is investeren

Je zult misschien wel denken: Ik wil juist geen financiële zorgen hebben. Waarom zou ik dan juist geld gaan investeren?

Veel rijke mensen hebben gemeen dat zij een vermogen hebben opgebouwd door te investeren en niet door in loondienst te gaan.

Door de stijgende huizenprijzen is het (op termijn) verstandig om te investeren in vastgoed. Kredietbeoordelaar Moody’s verwacht dat de huizenprijzen de aankomende drie jaar nog verder zullen stijgen.

Een leven lang lezen

Tot slot lezen de meeste rijke mensen veel boeken. Bill Gates, één van de rijkste mensen op aarde, leest gemiddeld 50 boeken per jaar! De meeste rijke mensen raden aan ook om veel boeken te lezen, zodat je je kennis blijft bijspijkeren.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel inspiratie gekregen voor minder financiële zorgen. Een fijne financiële toekomst toegewenst!

 

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply