was successfully added to your cart.

Autoruit vervangen zonder te veel te betalen? Het kan nog!

By november 20, 2019Rides

Op het moment dat de auto mankementen vertoont, voel je direct een stekende pijn in je rechterkontzak. Precies, op de plek waar je normaal gesproken je portemonnee hebt zitten. Een bezoek aan de garage is écht niet grappig wanneer bepaalde auto-onderdelen vervangen moeten worden. Tegelijkertijd kun je lang niet alle reparaties en onderhoudsbeurten aan je auto zelf uitvoeren. Een autoruit vervangen lukt nog wel wanneer het een voorruit is, maar een voorruit of achterruit vervangen is een heel ander verhaal. Hoe zorg je er nou voor dat niet direct heel je buffer als sneeuw voor de zon verdwijnt?

Waarom is het vervangen van een autoruit eigenlijk zo prijzig?

Voorruiten en achterruiten zijn tegenwoordig veel meer dan glas. Je kunt denken aan de verwarmingsdraden en andere features die tegenwoordig in de ruiten zitten, compleet voorzien van sensoren. Tegelijkertijd is de voorruit gefabriceerd met twee ruitlagen die aan elkaar geplakt zijn met een laagje PVB-folie ertussen. Daar komt dus aardig wat bij kijken. Toch is dit niet het duurste aan de ruit wanneer je de autoruit vervangen uitbesteedt aan je merkdealer.

De merkdealer gebruikt namelijk alleen maar merkglas. Dat is autoglas voorzien van een merk in het autoglas, maar dit merklogo doet niets voor de autoruit zelf. Het zorgt er alleen maar voor dat de prijs van de ruit vele malen hoger wordt, omdat deze alleen bij de merkdealer verkocht mag worden. Op die manier wordt de autoruit vervangen wel erg prijzig wanneer de autoverzekering geen dekking biedt.

Hoe vind je de autoruit met de beste prijs-kwaliteitverhouding?

Zoeken naar de goedkoopste autoruit is geen goede optie. Je wilt immers wel een autoruit van de beste kwaliteit hebben voor je auto. Bij een tweedehands autoruit kunnen beschadigingen in de ruit zitten (of zelfs sterretjes of barsten) en op die manier wil je niet op de kosten besparen wanneer de autoruit vervangen moet worden.

Dat hoeft overigens ook niet. Bij Autoglas Concurrent vind je namelijk after market autoglas. De prijs van deze autoruiten zijn vaak lager dan de prijs van tweedehands autoglas. Zit er een merklogo in het gebruikte autoglas, dan wordt de prijs namelijk vaak afgeleid van de nieuwprijs van de autoruit bij de merkdealer. In after market autoruiten zit geen merklogo, waardoor de prijs veel lager uitvalt. Tegelijkertijd voldoen deze autoruiten aan dezelfde eisen en worden zij vaak op dezelfde plek gefabriceerd als het autoglas dat je bij de merkdealer vindt.

Kan ik het nog goedkoper maken door de autoruit zelf te vervangen?

Zelf de autoruit vervangen kan een verdere besparing op de kosten betekenen, maar het is wel even opletten. Een zijruit vervangen is vaak een redelijk eenvoudige klus met technisch inzicht en het juiste gereedschap. Het vervangen van een voorruit of achterruit is echter aanzienlijk lastiger omdat deze vaak gelijmd is. Bij Autoglas Concurrent kun je direct kiezen voor betaalbare montage door een FOCWA-gecertificeerde montagepartner. Zo weet je zeker dat de ruit goed gemonteerd wordt, waardoor je verdere kosten door lekkage of losschieten van de ruit kunt voorkomen. En dat is ook een manier om op de kosten te besparen natuurlijk.

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply