was successfully added to your cart.

Asbest zelf verwijderen? Dit moet je weten!

By juli 28, 2020interior, Klussen
asbest verwijderen

Om asbest zelf te mogen verwijderen moet je aan een aantal zaken voldoen. Je hebt toestemming nodig vanuit je gemeente en je moet in het bezit zijn van de juiste hulpmiddelen om asbest veilig te kunnen verwijderen. Buiten dat zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je dit zelf wilt gaan doen. In dit blog bespreken we vrijwel alles dat je moet weten voordat je aan de slag gaat met het verwijderen van de asbest in je omgeving

 

De beste omstandigheden voor het verwijderen van asbest

Het beste moment om te beginnen aan het verwijderen van asbest is op een regenachtige dag. Dit is aan te raden vanwege de asbestvezels die gemakkelijk door de wind verspreid kunnen worden. De regen zorgt dat deze deeltjes niet ver kunnen komen.

 

Je kunt zelf waarschijnlijk ook wel begrijpen dat er zo min mogelijk mensen aanwezig mogen zijn. Ook is het van belang om omwonenden op de hoogte te brengen wanneer je van plan bent om het asbest te verwijderen. Zorg dat alles dat je nodig hebt al klaarstaat en dat je folie klaar hebt liggen om de verwijderde asbestplaten in te kunnen doen.

 

Wanneer je gezichtshaar hebt adviseren wij dit te scheren wanneer je overgaat op het verwijderen van de asbestplaten. Hier kunnen ook asbestvezels in terecht komen waardoor je eigen gezondheid in gevaar kan komen.

 

Het verwijderen van de asbest

 

En nu is het tijd om aan de slag te gaan met de verwijdering van asbest! Trek je persoonlijke beschermingsmiddelen aan en vergeet niet om de naden van de handschoenen en overschoenen af te plakken met tape. Veiligheid boven alles!

 

Wil je de asbest van je dak verwijderen? Knip eventuele begroeiing af en sproei het dak nat indien het niet regent. Het is belangrijk dat je niets van het dak veegt aangezien dit ook asbest kan bevatten.

 

Schroef de platen die asbest bevatten los om ze zonder te breken en te scheuren te kunnen verwijderen. Let erop dat je wanneer je de platen loshaalt, deze niet met meer dan twee platen tegelijk in folie verpakt en plak ze luchtdicht af. Vervolgens breng je ze naar de daarvoor geschikte bestemming.

 

Klaar? Dan rest je nog het laatste!

De laatste stap in het verwijderen van asbest is het schoonmaken van de plek waar asbest zat. Doe dit door dit ook weer nat te sproeien. Gooi alles dat je gebruikt hebt weg. Indien je bepaald gereedschap wilt bewaren, spoel dit af met flink wat water!

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply