was successfully added to your cart.

5 redenen waarom je moet boksen naast je training

By December 12, 2018Lifestyle

Boksen is onwijs populair onder sporters en atleten. Vooral het toevoegen van boksen aan je normale work-out routine maakt een enorme opmars. Tijdens je gewone work-out kom je al vaak in een vaste routine terecht. Door het boksen kun je je training goed door elkaar schudden en je fitheid verbeteren. In artikel geven we vijf redenen waarom je moet boksen op bokszakken naast je training.

1. Met boksen ontwikkel je een doel tijdens je work-out

Bij fitness ligt de uitdaging bij het perfect uitvoeren van de oefeningen. Op zich is dit leuk, maar met boksen leer je een echt vakmanschap. Je leert diverse vaardigheden aan met een goede techniek. Hierdoor werk je naar een bepaald doel toe. Dit zorgt ervoor dat je meer uitdagingen vindt bij het boksen. Bovendien wordt er bij fitness teveel aandacht besteed aan het uiterlijk. Dit kan ervoor zorgen dat je een ongezonde obsessie ontwikkelt over je lichaamsbeeld. Met boksen focus je op wat je lichaam kan, in plaats van je uiterlijk. Dit zorgt ervoor dat je zowel mentaal als fysiek sterker wordt.

2. Boksen is de beste sport om je fitheid op te bouwen

Uit onderzoek blijkt dat boksen op bokszakken de meeste totale fitheid vereist. Uit maart liefst zes sporten is boksen gekozen tot de beste sport om deze fitheid op te bouwen. Er is namelijk een zeer hoog vaardigheidslevel nodig bij onderdelen als snelheid, behendigheid, uithoudingsvermogen, kracht, en hand-oog coördinatie. Je wordt met deze sport dus enorm fit!

3. Boksen is een leuke sport

Tijdens de fitness kun je je behoorlijk gaan vervelen. Na de zoveelste keer op de loopband of deadlift, heb je gewoon behoefte om iets anders te gaan doen. Tijdens het boksen op de bokszak heb je simpelweg geen tijd om je te vervelen. De sport vraagt enorm veel focus en concentratie. Pas na het sporten zul je merken hoe hard je spieren hebben gewerkt. Boksen is daarom een ideale sport om iets totaal anders te doen naast de fitness.

4. Boksen vergroot je zelfvertrouwen

Naast het feit dat je veel fitter wordt en je steeds beter kan vechten, doet het boksen ook iets met je zelfvertrouwen. Zodra je de eerste snelle bokscombinaties onder de knie hebt, krijg je een enorme boost in je zelfzekerheid. Het voelt hetzelfde als voor het eerst rechtop op een surfplank staan, of leren fietsen. Deze voldoening vind je niet bij een simpele oefening als gewichtheffen.

5. Vele Hollywood-acteurs gaan je voor

Om van fit naar mega-fit te gaan, kiezen veel Hollywood-acteurs voor boksen als go-to sport. Zo gingen Hilary Swank in Million Dollar Baby en Jake Gyllenhaal in Southpaw met de bokszak aan de slag. Deze acteurs hebben laten zien dat boksen, samen met de juiste voeding, je lichaam volledig kan veranderen. Boksen is dus een geweldige sport om fit mee te worden.

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply