was successfully added to your cart.

3 Fouten die je moet voorkomen als je naar Azië gaat reizen

By februari 12, 2020Hotspots, Vakantie
Vakantie Azie

Azië, in het bijzonder Zuidoost-Azië, is eindeloos populair onder de jonge backpacker. Met een goede reden, want de parelwitte stranden, jungle, het lekkere eten en de bijzondere cultuur zorgt voor een hoop plezier. Tel daar nog bij dat je niet veel geld nodig hebt om langere tijd in de regio door te brengen en je snapt waarom Zuidoost-Azië het nieuwe Zuid-Frankrijk is geworden.

Maar waar toeristen zijn, worden domme fouten gemaakt. Zo ook in Azië. Daar willen wij je voor behoeden met de volgende vijf tips.

1. Malariatablet? Nee joh, niet nodig

In sommige gebieden in Azië komt malaria voor. Dat is onder meer het geval in Indonesië, delen van Vietnam en grote delen van Cambodja en Laos. Je kunt hiertegen malariatabletten nemen. Deze kunnen niet voorkomend dat je ziek wordt bij een besmetting, maar maken de symptomen wel een stuk minder sterk.

Toch zijn er mensen die ervoor kiezen de tabletten niet te nemen. Omdat ze duur zijn, of omdat ze geen bijwerkingen willen hebben (die kunnen helaas voorkomen).

Het gevolg kan zijn dat je ernstige malaria krijgt. Dat kan zelfs dodelijk zijn en zal op zijn minst je vakantie goed verpesten. Wees daarom niet dom en gebruik malariatabletten!

2. Geen vaccinaties

Het past in hetzelfde straatje als geen malariatabletten: geen reisvaccinaties halen. Erg dom, want ook de ziektes waartegen je gevaccineerd kan worden kunnen flink roet in het eten gooien.

In de meeste landen van Zuidoost-Azië, waaronder Thailand en Vietnam, worden in elk geval DTP, hepatitis A en bij een langer verblijf rabiës aanbevolen. Dit zijn simpele vaccinaties die langdurig geldig zijn en dus ook in de toekomst je beschermen bij een andere reis.

Met deze drie vaccinaties ben je beschermd tegen vijf ziektes. Een kanttekening is dat je ook met een vaccinatie tegen rabiës nog wel een spoedbehandeling nodig hebt bij een besmetting. Het verschil met de situatie zonder vaccinatie is echter dat je deze behandeling op meer plekken kunt ontvangen. Zonder vaccinatie ben je aangewezen op de grotere steden, die niet altijd tijdig bereikbaar zijn.

3. Onoverwinnelijk? Nee

Misschien nog wel de belangrijkste van de drie: veel backpackers beginnen zich onsterfelijk te voelen op reis. Ze halen steeds gekkere capriolen uit, tot het een keer verkeerd gaat. Jaarlijks gaan tientallen toeristen dood door domme fouten. Denk hierbij aan een jungletocht zonder gids, een duik van een gevaarlijk klif, een ruzie met de verkeerde local of zwemmen in een zee of rivier met een sterke stroming.

Blijf altijd alert en let goed op de mogelijke gevaren van de natuur in het land waar je bent.

Houd je met al deze zaken wel rekening? Dan wensen we je heel veel plezier op je droomreis naar de mooiste plekken op aarde!

thegooddude

Author thegooddude

More posts by thegooddude

Leave a Reply